Vanessa Kimbell

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Informazioni su Vanessa Kimbell
ATTIVISTA RIVOLUZIONARIA
Vanessa Kimbell è stata una figura chiave nell'influenzare i panettieri in tutto il mondo ad avvicinarsi al pane attraverso la lente della salute come parte di un movimento di giustizia sociale per oltre 20 anni. Vanessa ha lavorato con panettieri come Michael James, Richard Hart, Gabriele Bonci e Emmanuel Hadjiandreou. Il suo lavoro è riconosciuto come rivoluzionario e ha contribuito alle riforme nel settore della panificazione. Molte delle questioni di cui ha scritto e delle tecniche che ha condiviso riguardo alla diversità nel pane e all'alimentazione vengono ora affrontate dalle panetterie industriali e utilizzate sia dai panettieri domestici che artigianali.
Vanessa dirige The Sourdough School nel Northamptonshire, dove guida un team multidisciplinare di professionisti sanitari. Si specializza nella relazione tra l'impatto del pane sul microbioma intestinale e la salute mentale. Il lavoro di Vanessa è stato influente nei campi dell'organizzazione, dello sviluppo della leadership e dei movimenti sociali, formando centinaia di panettieri in tutto il mondo; ha contribuito a plasmare il modo in cui i panettieri si avvicinano al pane condividendo ricerche e svolgendo un ruolo centrale nella costruzione di comunità online e movimenti sociali per un pane nutriente come attivista alimentare e ambientale.
Vanessa fa parte di un movimento più ampio da molti anni, lavorando con attivisti, tra cui Mott Green che ha realizzato "la prima consegna di cioccolato transatlantica a emissioni zero", Chantal Coady OBE - attivista alimentare per tutta la vita e il capitano Arjen van der Veen, uno dei fondatori del movimento Fair Transport.
STORIA
Il viaggio di Vanessa è iniziato quando ha iniziato a preparare il pane di pasta madre quasi 40 anni fa, da giovane ragazza all'età di 11 anni, lavorando in una panetteria del villaggio nel sud-ovest della Francia. È famosa per la sua conoscenza specialistica e la comprensione della nutrizione e della digeribilità del pane. Di giorno in giorno, insegna vari corsi presso la pluripremiata Sourdough School, specializzandosi nel pane per la salute. Questi corsi coprono argomenti come il pane e la salute mentale, l'equilibrio della glicemia, la SII e la panificazione per le persone con intolleranza al grano.
Il diploma di Digestione e Nutrizione del Pane per i professionisti sanitari è stato accreditato dal Royal College of General Practitioners nel 2019. I suoi corsi sono stati inseriti tra i primi tre corsi nel Regno Unito secondo il Times, tra i primi 10 nel Regno Unito secondo il Telegraph e l'Evening Standard.
Vanessa è anche una collaboratrice abituale al programma alimentare BBC Radio 4 e viene riconosciuta in tutto il mondo come "La regina del pane di pasta madre" dal Telegraph. Puoi imparare direttamente da lei nel The Sourdough Club, dove insegna Baking as Lifestyle Medicine,
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Aggiornamenti dell'autore
Libri di Vanessa Kimbell
Lingua:Libri Italiani
'Fast to make, slow to ferment - how to fit baking nourishing, delicious and wholesome sourdough into everyday life' - Dr Michael Mosley
'Britain's queen of sourdough.' - Telegraph
'She's the real deal: a total inspiration.' - Diana Henry
'Vanessa's work on sourdough and the gut microbiome is changing the way we think of food, health and baking.' - Tim Spector, author of The Diet Myth
Sourdough is one of the tastiest and most nutritious breads you can make, but it has a reputation for being both tricky and time-consuming. 10-Minute Sourdough is Vanessa Kimbell's foolproof guide to slow bread for those with busy lives.
None of the fuss-free, no-knead recipes - which include everything from a basic sourdough boule to tomato focaccia and apple spelt sourdough with cinnamon butter - require more than 10 minutes' active work in total (not including fermentation time or time in the oven) and mean that anyone can turn their hand to sourdough baking, no matter how little time they have.
'Master the art of sourdough with Vanessa and you will learn how to look after your own gut microbes and health.' - Tim Spector, author of The Diet Myth
At her renowned Sourdough School, Vanessa has taught countless students the secrets of this healthy, more easily digestible bread, and now she has compiled her teachings for the home baker. From creating your own starter from scratch, you'll then move on to basic breadmaking techniques, before progressing to using sprouted grains and experimenting with flavours to produce Fig and Earl Grey and Cherry Plum loaves. With step-by-step photography, detailed instructions, specialist advice and Vanessa's indispensable encouragement, The Sourdough School celebrates the timeless craft of artisan baking.
'This book is a much-needed, unique and very practical guide to how you can use the new knowledge of the gut microbes to improve your health as well as developing and expanding your skills in the kitchen.' Tim Spector
'It is impossible to read this book without wanting to scuttle off into the kitchen.' Nigella Lawson
Foreword by Tim Spector
The benefits of sourdough are well known - the slow fermentation process creates a healthier and lighter dough that is easier to digest - but until now they have been mainly linked to bread. If it rises, however, it can be made with sourdough, and in this ground-breaking new book, Vanessa Kimbell focuses on sweet sourdough bakes that not only nourish the gut but also improve your mood.
Using a variety of flours, including chestnut, spelt and einkorn, as well as blends you can make up yourself, the classic recipes and new ideas for flavour combinations cover everything from cakes, tarts and biscuits, to doughnuts, brioche and pretzels, and rely on natural sweetness wherever possible.
Recipes include Morello Cherry Shortbread, Chocolate, Tangerine & Pistachio Cakes, Carrot & Walnut Cake, Doughnuts and Mille-feuille as well as vinegars, compotes, cultured creams, butters and ghee. There is even Chocolate, Almond & Hazelnut Spread and Sourdough Vanilla Ice Cream.
Vanessa also explains how sourdough helps to maintain the health and diversity of your gut microbiome. From understanding the benefits of having diversity in your diet to the amazing work of enzymes, this book is about understanding the connection between our food, gut microbiome and the potential impact on our mental health. New studies are unveiling links between the microorganisms in our gut and our mood and behaviour, and Vanessa is at the forefront of this research.
'Britain's queen of sourdough.' - Telegraph
'Vanessa Kimbell wants to change the bread we eat, one loaf at a time. She's the real deal: a total inspiration.' - Diana Henry
'Just five years ago if someone said to you that they were writing a book about sourdough bread and mental health you would have thought they needed psychiatric help. Today nobody is laughing as the latest science tells us that microbes are the key link between food and the health of our mind and bodies.' - Tim Spector, author of The Diet Myth
* Ninguna de sus recetas, sin complicaciones, sin amasar, necesita más de 10 minutos de trabajo activo en total (sin incluir el tiempo de fermentación o de horneado).
* De esta manera, cualquiera puede dedicarse a preparar pan con masa madre, aunque su tiempo disponible sea muy reducido.
Este libro va a desterrar todos los prejuicios que tenga sobre la masa madre, incluidos los mitos de que la masa madre requiere mucho tiempo, es difícil y elitista. Se trata de una guía infalible para personas ocupadas que piensan que no tienen tiempo para hacer masa madre.
¡La masa madre en la vida real! Con solo 10 minutos de trabajo activo, podrá disfrutar del pan más delicioso del mundo.